Oblasti

Zakintos

Zakintos je treće po veličini ostrvo u grupi Jonskih ostrva i jedno od najlepših i najatraktivnijih u čitavoj Grčkoj. Nalazi se na jugozapadu zemlje i zapljuskuju ga talasi Jonskog mora. Ostrvo se odlikuje prelepom prirodom, bujnim zelenilom, sa gustim borovim šumama, prostranim maslinjacima, a sunce koje obasjava njegove predele još više doprinosi lepoti, stvarajući slikovite prizore koji će vas očarati. Zato i ne čuditi što je ostrvo dobilo nekoliko imena kao što su ”Mali Pariz”, ”Grčka Firenca” i ”Cvet Istoka”, koji simbolizuju njegovu jedinstvenu lepotu.

Pročitajte više - ZakintosRent-A-Car - ZakintosIzleti/Ekskurzije - Zakintos

Smeštaji Zakintos

 • Zakintos - Amoudi
  E-mail : antonisstudios@gmail.com
  Telefon : +30 698 670 30 79
  Sajt:
  Kompleks Antonis Apartments smešten je u tradicionalnom mestašcu Amoudi, na severo-istočnoj obali Zakintosa, između većih turističkih letovališta Alikanas i Tsilivi. U blizini našeg porodičnog imanja nalazi se prelepa peščana plaža - udaljena svega 50m, a uz to, čitavo okruženje odiše i podseća na pravu seosku idilu. Karakteriše ga bujno zelenilo, egzotično bilje i cveće, pa je savršeno za duge šetnje ili laganu vožnju bicikala.

  Antonis Apartments su odličan izbor za porodice i parove koji traže ugodan i miran odmor u tradicionalnom grčkom letovalištu. U lepo uređenoj i rascvetanoj bašti našeg smeštaja gosti se mogu odmarati u prirodnom okruženju, a takođe svi koji dođu svojim kolima ili iznajme automobil dok su na Zakintosu mogu ga potpuno bezbedno parkirati kod nas.
 • Zakintos - Agios Nikolaos
  E-mail : info@aurora-villa.com
  Telefon : +30 697877 0759
  Idilična Villa Aurora je smeštena na istočnoj strani planine Volimes, na ostrvu Zakintos, i krasi je fenomenalan pogled na more i luku Agios Nikolaos. Ovo područje Zakintosa, njegov sam sever, je bogato netaknutim plažama i neverovatnim prirodim lepotama, pa ovde možete naći savršene uslove za bezbrižan opuštajući odmor. Sam centar Agios Nikolaosa, sa malom lukom odlično je mesto za vlasnike jahti, i sjajna polazišna tačka do čuvene plaže Shipwreck, Plavih pećina kao i za posetu susednoj Kefaloniji.

  Takođe, u neposrednoj okolini vile nalaze se i lepe taverne, prodavnice prehrambenih proizvoda, dva bara i odlična pekara. Tu su i dve male plaže: prva -šljunkovita između pristaništa, i druga južno od mola. Nekoliko kilometara dalje locirana je i jedinstvena plaža Ksigia, sa sumpornim vodama, a u blizini su i još neke bajkovite peščane plaže, između stenovitog okruženja.
 • Zakintos - Limni Keriou
  E-mail : info@liveris.gr
  Telefon : +30 26 9504 3254
  Na jugozapadnoj obali Zakintosa, u maloj luci Limni Keriou odmah pored jedne od najboljih i najlepših plaža ovog ostrva smešten je kompleks Rentaki Villas. Inače, Limni Keriou udaljen je 16 kilometara od glavnog grada ostrva Zantea, 15 kilometara od luke i 13 kilometara od aerodroma. Naš kompleks lociran je na svega 200 metara od same plaže i njene opuštene, lagodne atmosfere, lepih kafeterija i restorana, a u našoj neposrednoj blizini su i supermarketi, pekare, barovi i odlične grčke taverne.

  Rentaki Villas su na odličnoj lokaciji da se upustite u istraživanje sportskih i rekreativnih sadržaja Zakintosa, obiđete sve plaže i iskusite visoke litice po kojima je ovo ostrvo čuveno, a ukoliko želite da boravak na ostrvu učinite sasvim posebnim i ličnim, slobodno se obratite domaćinima - oni naravno veoma dobro poznaju ostrvo i mogu vas povesti stazama i putevima “kojim se ređe ide”.