Oblasti

Zakintos

Zakintos je treće po veličini ostrvo u grupi Jonskih ostrva i jedno od najlepših i najatraktivnijih u čitavoj Grčkoj. Nalazi se na jugozapadu zemlje i zapljuskuju ga talasi Jonskog mora. Ostrvo se odlikuje prelepom prirodom, bujnim zelenilom, sa gustim borovim šumama, prostranim maslinjacima, a sunce koje obasjava njegove predele još više doprinosi lepoti, stvarajući slikovite prizore koji će vas očarati. Zato i ne čuditi što je ostrvo dobilo nekoliko imena kao što su ”Mali Pariz”, ”Grčka Firenca” i ”Cvet Istoka”, koji simbolizuju njegovu jedinstvenu lepotu.

Pročitajte više - ZakintosRent-A-Car - ZakintosIzleti/Ekskurzije - Zakintos

Smeštaji Zakintos

  • Zakintos - Agios Nikolaos
    E-mail : info@aurora-villa.com
    Telefon : +30 697877 0759
    Idilična Villa Aurora je smeštena na istočnoj strani planine Volimes, na ostrvu Zakintos, i krasi je fenomenalan pogled na more i luku Agios Nikolaos. Ovo područje Zakintosa, njegov sam sever, je bogato netaknutim plažama i neverovatnim prirodim lepotama, pa ovde možete naći savršene uslove za bezbrižan opuštajući odmor. Sam centar Agios Nikolaosa, sa malom lukom odlično je mesto za vlasnike jahti, i sjajna polazišna tačka do čuvene plaže Shipwreck, Plavih pećina kao i za posetu susednoj Kefaloniji.

    Takođe, u neposrednoj okolini vile nalaze se i lepe taverne, prodavnice prehrambenih proizvoda, dva bara i odlična pekara. Tu su i dve male plaže: prva -šljunkovita između pristaništa, i druga južno od mola. Nekoliko kilometara dalje locirana je i jedinstvena plaža Ksigia, sa sumpornim vodama, a u blizini su i još neke bajkovite peščane plaže, između stenovitog okruženja.