Oblasti

Tasos

Tasos je najsevernije ostrvo u Grčkoj i nalazi se preko puta gradova Kavale i Keramotija, odakle svakodnevno polaze trajekti za Tasos. Ovo ostrvo je poznato kao Smaragdno ostrvo ili šuma koja pliva, a još u Herodotovim spisima pominje se kao zeleno ostrvo. Upravo, prema Herodotu, ocu istorije, ostrvo je dobilo ime po sinu feničanskog kralja Aginora, Tasosu, koji je na ostrvo došao u potrazi za otetom sestrom Evropom.

Pročitajte više - TasosRent-A-Car - TasosIzleti/Ekskurzije - Tasos

Smeštaji Tasos

 • Tasos - Skala Potamija
  E-mail : info@studios-blue-bay.gr
  Telefon : +30 2593 062 030
  Lociran u mestu Skala Potamija, na smaragdnom ostrvu Tasos, Blue Bay Hotel nudi savršene uslove za bezbrižan i opušten odmor. Svega 250 metara ima do čuvene plaže Golden beach, dok je prestonica ostrva Limenas i sve pogodnosti koje nudi na 10 km udaljenosti. Takođe, u bližoj okolini hotela naći ćete dobar izbor prodavnica, suvenirnica, radnji mešovite robe, tradicionalnih taverni, kao i još mnogo toga što će doprineti vašem ugodnom letovanju.

  Blue Bay Hotel nudi i divan pogled na okolne planine Tasosa, a u dvorištu je deci obezbeđeno igralište sa ljuljaškama i toboganom. Dok se deca bezbrižno igraju, oni stariji mogu uživati u relaksaciji na ležaljkama koje su raspoređene po dvorištu. Hotel ima i zajedničku prostoriju gde se služi doručak, a čitav kompleks je pokriven i besplatnim Wi-Fi internetom. Kućni ljubimci su takođe dobrodošli, a za one koji dolaze svojim kolima biće obezbeđeno parking mesto.
 • Tasos - Skala Potamija
  E-mail : gs.studiokostas@gmail.com
  Telefon : +30 69485 72573 (engleski i nemački jezik)
  Sajt:
  Kompleks Golden Sun Kostas lociran je na savršenom mestu, na svega 300 metara od predivne peščane plaže Golden Beach koja važi za jednu od najlepših na čitavom ostrvu Tasos. Takođe, 400 metara ima do centra letovališta Skala Potamija, pa ćete na kraćoj pešačkoj udaljenosti imati sve neophodno za miran i opušten letnji odmor. Tu je dobar izbor većih i manjih marketa, suvenirnica, kafića, tradicionalnih taverni, kao i drugih sadržaja.

  Golden Sun Kostas ima i lep veliki zeleni vrt sa klupama i stolovima, sjajno mesto za druženje sa vama dragim ljudima i drugim gostima kompleksa, a tu je i roštilj na kojem možete pripremati sve svoje omiljene poslatice. Takođe, naš vrt je sjajno mesto za i klince, daleko je od saobraćaja, i ovde su za njih namenjeni mnogobrojni sadržaji. Golden Sun Kostas je pokriven i odličnim besplatnim Wi-Fi internetom, a ima i privatni parking za one koji dolaze svojim kolima.
 • Tasos - Skala Potamija
  E-mail : info@nama-apts.gr
  Telefon : +30 25930 61718
  Apartments Nama nalaze se u jednom od najlepših mesta Tasosa, u letovalištu Skala Potamia, na 100 metara od čuvene Golden Beach (Zlatne plaže). Do centra mesta ima sve 90 metara, a tu ćete naći sve potrebno za bezbrižan letnji odmor - prodavnice, kafiće, restorane, tradicionalne taverne, suvenirnice, autobusku i taksi stanicu.

  Dakle, sve će vam biti na kraćoj pešačkoj udaljensoti, a opet na drugoj strani, ništa neće remetiti vaš mir i ugodan san, jer smo locirani u tihom kraju, bez gužvi.
 • Tasos - Skala Potamija
  E-mail : thassos.maria@gmail.com
  Telefon : +30 25930 61183
  Maria Apartments se nalaze u letovalištu Skala Potamija, na svega 400 metara od prelepe peščane plaže ovog mesta koja nosi naziv - Golden Beach. Lokacija smeštaja je izvanredna, jer se nalazi u mirnom i tihom okruženju, a opet svega 5 minuta laganog hoda od brojnih sadržaja koji su potrebni na letovanju, kao što su prodavnice, taverne, kafići, i sve drugo.

  Maria Apartments ima i lepo uređeno dvorište sa maslinovim drvećem, koje tokom vrelih letnjih dana pravi sjajnu hladovinu, i to su odlična mesta za opuštanje i druženje sa vama dragim ljudima ili drugim gostima. Širom kompleksa obezbeđen je besplatan Wi-Fi internet, a za one koji dolaze svojim kolima postoji privatan parking, takođe u hladu.
 • Tasos - Skala Potamija
  E-mail : info@ostria-thasos.gr
  Telefon : +30 2593061953
  Ostria Beach Hotel nalazi se na izvanrednoj lokaciji, na samo 50 metara od peščane plaže u mestu Skala Potamija na smaragdnom ostrvu Tasos. Ovaj smeštaj je u porodičnom vlasništvu, i uz tradicionalno grčko gostoprimstvo ovde ćete se osećati kao kod kuće. Prve taverne, barovi i mini-marketi, kao i još mnogo toga naći ćete već na 100-ak metara od hotela, a glavni grad ostrva Limenas je na 12 km.

  Ostria Beach Hotel smešten je usred raskošnog vrta ispunjenog drvećem i raznobojnim cvećem. Tu je i veliki natkriveni sto sa stolicama, idealno mesto za druženje u prirodnom okruženju. Čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, kućni ljubimci su takođe dobordošli, a za one koji dolaze svojim kolima biće obezbeđeno parking mesto.