Oblasti

Peloponez

Peloponez je veliko poluostvo, a nalazi u južnom delu Grčke koji je odvojen od kopna Korintskim kanalom, prokopanim davne 1893 godine. Kanal je dug 6,3 km i predstavlja značajnu pomorsku prečicu, koja povezuje jonsku i egejsku stranu sredozemlja. Sa druge strane Peloponez je sa kopnom spojen mostom Rio-Antirrio, izgrađenim 2004. godine, a čija dužina iznosi skoro 3 km. Područje Peloponeza ima oko 22.000 kvadratna kilometra i populaciju više od 1.000.000 stanovnika. Prestonica poluostrva je grad Patra, treći najveći grad u Grčkoj.

Pročitajte više - PeloponezRent-A-Car - PeloponezIzleti/Ekskurzije - Peloponez

Smeštaji Peloponez

 • Peloponez - Kalamata
  E-mail : moireaskalamata@gmail.com
  Telefon : +30 27210 58419
  Moireas Apartments nalazi se na samoj obali mora, svega 5 metara od plaže i 10 kilometara od centra Kalamate. Naš deo grada, Akrogiali, veoma je mirno i spokojno mesto na samoj obali Peloponeza, a bićete okruženi i značajnim kulturnim, turističkim i gurmanskim atrakcijama čitave Mesine.

  Moireas Apartments izlaze direktno na divnu, šljunkovitu plažu, a nekoliko taverni i restorana nalazi se u našoj neposrednoj blizni, a tu su i mini market i bar, kao i nekoliko mogućnosti za isporuku namirnica i gotove hrane. Okruženi lepim dvorištem i uređenim vrtom, naši apartmani idealni su i za porodice sa decom, jer vam nude lepo i sadržajno igralište za mališane.
 • Peloponez - Nafplio
  E-mail : nikal93@hotmail.com
  Telefon : +30 27 5202 6088
  Sajt:
  Pansion Asimoni nalazi se u Starom gradu Nafplio, na Peloponezu, na 300 metara od Akronafplijskog zamka, dok je tvrđava Palamidi na 600 metara. Najbliža plaža je Arvanitija i ona je udaljena svega 300 metara od pansiona, dok do plaže Karatona ima oko 5 km.

  Centralna autobuska stanica je udaljena 80 metara, a mesto Nafplio pruža mnogobrojne pogodnosti i sadržaje, te vam ovde ništa neće nedostajati. Najbliži restorani, kafići, prodavnice i supermarketi već će vam biti na raspolaganju u krugu od 300 metara.
 • Peloponez - Pirgos
  E-mail : pantheonpurgos@gmail.com
  Telefon : +30 2621029746
  Hotel Pantheon smešten je u centru mesta Pyrgos, na zapadu Peloponeza. Do istoimene peščane plaže ima 4 km, dok je recimo veoma interesantno arheološko nalazište Archaia Olympia udaljeno 20 km i njega svakako treba obići. Uz to, do drevne Olimpije ima 17 km, koliko otprilike i do Hrama Zevsa.

  Hotel Pantheon u ponudi ima i lepo uređeni bar gde se služe odlične kafe i raznovrsna pića, a tu je i foaje sa mermernim podom i stilskim nameštajem, savršeno mesto za druženje sa vama dragim ljudima ili drugim gostima hotela. Čitav hotel je pokriven odličnim Wi-Fi internetom, a za one koji dolaze svojim kolima na Peloponez imamo i obezbeđen privatni parking.