Oblasti

Kasandra

Poluostrvo Kasandra je najpopularnije u regionu Halkidikija. Veoma je blizu Soluna (oko 70km) i važi za najatraktivniju turističku destinaciju severne Grčke. Prema grčkoj mitologiji na ‘’prvom prstu’’ Kasandri, živeli su džinovi. Ime je poluostrvo dobilo po antičkom kralju Makedinije Kasandrosu. Kasandra ima kulturno nasleđe iz starogrčke i vizantijske ere. Dugačko je više od 50 kilometara a široko oko 10 km. Uzvišenja na Kasandri ne prelaze 400 metara i središnji deo poluostrva je pokriven vinogradima i maslinjacima.

Pročitajte više - KasandraRent-A-Car - KasandraIzleti/Ekskurzije - Kasandra

Smeštaji Kasandra

 • Kasandra - Nea Skioni
  E-mail : sales@chalkidikiapartments.net
  Telefon : +30 2374071830
  Galini Apartments nalaze se u mestu Nea Skioni, na Kasandri, prvom prstu Halkidikija, 100 metara od mora, 200 metara od plaže, odnosno 300 metara od centra ovog popularnog letovališta. Aerodrom u Solunu je na 110 km udaljenosti, dok je centar ovog grada na 120 km.

  Galini Apartments imaju lepo uređeno zeleno dvorište, smeštajne jedinice nude privatne balkone sa divnim pogledom na okolinu, kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a tu je i parking prostor.
 • Kasandra - Polihrono
  E-mail : m-matami@otenet.gr
  Telefon : +30 23740 51588
  Kompleks apartmana Maria Rooms nalazi se u jednom od najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, čuvenom Polihronu. Do plaže ovog mesta ima svega 100 metara, a i ostale pogodnosti i sadržaji koji su potrebni za opušteno letovanje su veoma blizu. Tako će gosti na raspolaganju imati dobar izbor prodavnica, marketa, taverni, kafića, suvenirnica i sve to na kraćoj pešačkoj udaljenosti.

  Maria Rooms ima i lepo uređeni vrt, gde postoji i dečije igralište. Čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a što se parkinga tiče postoje javna parking mesta na 50 do 100 metara od objekta.