Oblasti

Kasandra

Poluostrvo Kasandra je najpopularnije u regionu Halkidikija. Veoma je blizu Soluna (oko 70km) i važi za najatraktivniju turističku destinaciju severne Grčke. Prema grčkoj mitologiji na ‘’prvom prstu’’ Kasandri, živeli su džinovi. Ime je poluostrvo dobilo po antičkom kralju Makedinije Kasandrosu. Kasandra ima kulturno nasleđe iz starogrčke i vizantijske ere. Dugačko je više od 50 kilometara a široko oko 10 km. Uzvišenja na Kasandri ne prelaze 400 metara i središnji deo poluostrva je pokriven vinogradima i maslinjacima.

Pročitajte više - KasandraRent-A-Car - KasandraIzleti/Ekskurzije - Kasandra

Smeštaji Kasandra

 • Kasandra - Polihrono
  E-mail : info@villadespinasuites.com
  Telefon : +30 6942 402111
  Vila Despina Green Suites je kompleks od četiri elegantna apartmana u Polihronu na kosmopolitskoj Kasandri, prvom „prstu“ Halkidikija. Jedva 80 metara od plaže, koja svake godine uspe da osvoji Plavu zastavicu, pa se njena obala smatra jednom od najčistijih na Kasandri.

  Vila Despina nudi mogućnost da uživate u predivnom okruženju tradicionalnih fasada, crvenih krovova i divnih pravoslavnih crkava. Lokalne radnjice su svuda oko nas, a Polihrono ima odličan izbor kafića, restorana i taverni, a večernji provod možete potražiti u nekom od barova na samoj obali mora.
 • Kasandra - Nea Skioni
  E-mail : sales@chalkidikiapartments.net
  Telefon : +30 2374071830
  Galini Apartments nalaze se u mestu Nea Skioni, na Kasandri, prvom prstu Halkidikija, 100 metara od mora, 200 metara od plaže, odnosno 300 metara od centra ovog popularnog letovališta. Aerodrom u Solunu je na 110 km udaljenosti, dok je centar ovog grada na 120 km. Nea Skioni nudi sve osnovne sadržaje za bezbrižan i opušten odmor, tako da nećete morati daleko za sve što vam zatreba.

  Galini Apartments imaju i lepo uređeno zeleno dvorište gde se nalazi zidani roštilj, koji ipak za sada nije u upotrebi. Čitav kompleks je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a za one koji dolaze svojim kolima obezbeđen je i parking.
 • Kasandra - Nea Skioni
  E-mail : korti@otenet.gr
  Telefon : +30 23 1041 4648
  Sajt:
  Villa Evi locirana je 1 km od luke, odnosno centra mesta Nea Skioni, na zapadnoj obali prvog prsta Halkidikija – Kasandre. Vila je sagrađena u mirnom predelu, na samoj morskoj obali, odnosno svega nekoliko koraka od gotovo privatne plaže. Imanje je površine čak 3.000m², i tu će moći uživati u potpunom miru i tišini, okruženi samo prirodnim lepotama koje kombinuju more i okolne planine.

  Ovde je klima savršena kako za ljude, tako i za biljke, pa tu pored palmi i drugog tradicionalno mediteranskog drveća rastu i banane. Centar Nea Skionija je 1 km daleko, što nije mnogo ni za jednu laganu šetnju, a tu ćete naći dobar izbor prodavnica, restorana, kafića i svega drugog što vam može zatrebati na letnjem odmoru.
 • Kasandra - Siviri
  E-mail : info@agapiapartments.com
  Telefon : +30 23 74022 558
  Agapi Apartments nalaze se samo 300 metara od lepe, zlatne plaže Sivirija, jedne od omiljenih porodičnih plaža Kasandre. Siviri je udaljen oko 95 kilometara od Soluna, i okružen je predivnom prirodom, maslinjacima i borovinom. Kompleks Agapi Apartments lociran je u samom centru ovog letovališta, te će vam prodavnice, marketi, taverne i restorani biti u neposrednoj blizini.

  Svim gostima Agapi Apartments na raspolaganju je i divno uređeno dvorište, sa raskošnim cvetnim aranžmanima i prirodnom hladovinom. Našim najmlađim gostima namenjeno je sadržajno igralište, a veliki senik pruža svežinu i za najtopliji deo dana. Ukoliko ste raspoloženi, ovde možete raspaliti i rošilj, i uživati u druženju sa porodicom i pravoj letnjoj atmosferi. Ukoliko na put krećete sopstvenim prevozom, na raspolaganju vam je i besplatan parking.
 • Kasandra - Polihrono
  E-mail : m-matami@otenet.gr
  Telefon : +30 23740 51588
  Kompleks apartmana Maria Rooms nalazi se u jednom od najpopularnijih letovališta na Halkidikiju, čuvenom Polihronu. Do plaže ovog mesta ima svega 100 metara, a i ostale pogodnosti i sadržaji koji su potrebni za opušteno letovanje biće vam veoma blizu. Tako ćete na raspolaganju imati dobar izbor prodavnica, marketa, taverni, kafića, suvenirnica i sve to na kraćoj pešačkoj udaljenosti.

  Maria Rooms ima i lepo uređeni vrt, gde postoji i dečije igralište, pa se tu mališani do mile volje i potpuno bezbedno mogu igrati. Čitav kompleks je pokriven odličnim Wi-Fi internetom, dok za one koji dolaze svojim kolima informacija da parking mesto mogu naći na 50 do 100 metara od našeg objekta. U pitanju je javni parking koji se ne naplaćuje.