Oblasti

Epir

Epir ili u prevodu na grčki ”kopno” je uglavnom planinska oblast koja se nalazi na severozapadu Grčke. Ima oko 350.000 stanovnika, a glavni grad je Janjina. Sa istoka zaštićen gorostasnim planinskim vencem Pinda i mnogobrojnim vrhovima Panaetolikona, dok su na zapadu promorski gradovi: Igumenica, Platarija, Sivota, Perdika, Parga…

Pročitajte više - EpirRent-A-Car - EpirIzleti/Ekskurzije - Epir

Smeštaji Epir

 • Epir - Kastorija
  E-mail : info@hotel-kastoria.gr
  Telefon : +30 24670 29453
  Hotel Kastoria se nalazi pored samog jezera Kastorija, u divnom prirodnom okruženju, i nudi lepe uslove za miran i opušten odmor, daleko od buke i gužve prenatrpanih letovališta.

  Gosti hotela mogu da se opuste uz kafu ili večernje piće u klasično uređenom baru u okviru objekta, a uz to, ovde se služi i doručak na bazi švedskog stola. Takođe, u samom mestu Kastoriji postoji dobar broj restorana i taverni u kojima se služe tradicionalna jela severne Grčke.
 • Epir - Parga
  E-mail : info@pargaristas.gr
  Telefon : +30 6951001119
  Elena Rista Studios nalazi se u Pargi, malom gradiću na severozapadu Grčke, između Preveze, Sivote i Igumenice. Do dugačke, peščane plaže Valtos ima oko 2 kilometra, a do samog centra Parge tek nešto malo više. Oko 800 metara od smeštaja je mestašce Anthousa, gde se nalazi par kafića i odlična taverna, kao i pekara, dok veći izbor restorana, prodavnica i pijacu gosti mogu naći u samoj Pargi.

  Elena Rista Studios okruženi su bogatim zelenilom, i uređenim vrtom sa dosta prirodne hladovine, klupama, stolovima i stolicama. Takođe, gostima je na raspolaganju i zajednička potpuno opremljena kuhinja, tu je i besplatan Wi-Fi internet, kao i privatni parking.