Oblasti

Epir

Epir ili u prevodu na grčki ”kopno” je uglavnom planinska oblast koja se nalazi na severozapadu Grčke. Ima oko 350.000 stanovnika, a glavni grad je Janjina. Sa istoka zaštićen gorostasnim planinskim vencem Pinda i mnogobrojnim vrhovima Panaetolikona, dok su na zapadu promorski gradovi: Igumenica, Platarija, Sivota, Perdika, Parga…

Pročitajte više - EpirRent-A-Car - EpirIzleti/Ekskurzije - Epir

Smeštaji Epir

 • Epir - Kastorija
  E-mail : info@hotel-kastoria.gr
  Telefon : +30 24670 29453
  Hotel Kastoria sa 3 zvezdice nalazi se pored samog jezera Kastorija, u divnom prirodnom okruženju, i nudi sjajne uslove za miran i opušten odmor, daleko od buke i gužve prenatrpanih letovališta. Gosti hotela mogu da se opuste uz kafu ili večernje piće u klasično uređenom baru u okviru objekta, a uz to, ovde se služi i bogati doručak na bazi švedskog stola.

  Takođe, u samom mestu Kastoriji nalazi se veliki broj restorana i taverni u kojima se služe tradicionalna jela severne Grčke.
 • Epir - Monodendri
  E-mail : info@vikoshotel.com
  Telefon : +30 26530 71370
  Vikos Hotel nalazi se u melom mestu Monodendriju, u oblasti Epir, na oko 300 kilometara zapadno od Soluna. Takođe, obližnji klanac Vikos, jedna je od najvećih atrakcija ovog dela Grčke, a nalazi se svega 600 metara od našeg hotela.

  Vikos Hotel je pravo remek-delo podignuto u sasvim tradicionalnom stilu, od kamena i punog drveta, savršeno za neobično, novo i drugačije lice Grčke. Nekoliko koraka od hotela je i Tripokaridos bar, koji radi u sklopu hotela tokom letnjih meseci, i gde možete uživati u koktelima, osveženju i živoj muzici.
 • Epir - Parga
  E-mail : info@pargaristas.gr
  Telefon : +30 6951001119
  Elena Rista studios nalaze se u izvanredno turistički razvijenoj Pargi, malom gradiću na severozapadu Grčke, između Preveze, Sivote i Igoumenice. Nalazimo se u zaleđu Hrisogalija sa predivnom, dugom, peščanom plažom Valtos, od koje smo udaljen oko 2 kilometra, a do samog centra Parge tek nešto više. Oko 800 metara od nas je i malo mestašce Anthousa, gde se nalazi par kafića i odlična taverna, kao i pekara, dok veliki izbor restorana, grilova, prodavnica i pijacu možete naći u Pargi.

  Elena Rista studios okruženi su bogatim zelenilom, i divno uređenim vrtom sa dosta prirodne hladovine, sa klupama, stolovima i stolicama kako biste uživali u divnom okruženju ili bezbednoj igri sa mališanima. Našim gostima na raspolaganju je velika, zajednička i potpuno opremljena kuhinja kako biste pripremili sebi kafu, doručak ili neki lagan obrok. Kod nas možete iznajmiti i automobile, skutere ili motorcikle, a za sve goste koji dolaze sopstvenim prevozom, obezbeđen je i besplatan, senoviti parking.