Oblasti

Centralna Makedonija

Centralna Makedonija jedna je od ukupno 13 regija Grčke, i zahvata središnji deo geografske i istorijske oblasti Makedonije i sa gotovo 2 miliona stanovnika druga je po broju stanovnika u čitavoj Grčkoj. Ova regija ima 15-ak velikih gradova koje povezuje jedna od najrazgranatijih i najbolje održavanih puteva. Prostire se od granice sa BJR Makedonijom do zamišljene granice poluostrva Halkidiki, i omeđena je Zapadnom Makedonijom na zapadu, Trakijom na svojoj jugozapadnoj granici, te istočnom Makedonijom na svojoj istočnoj strani.

Pročitajte više - Centralna MakedonijaRent-A-Car - Centralna MakedonijaIzleti/Ekskurzije - Centralna Makedonija

Smeštaji Centralna Makedonija

 • Centralna Makedonija - Kokino Nero
  E-mail : info@hotelhlidi.gr
  Telefon : +30 2495 090027
  Hotel Hlidi nalazi se u mestu Kokino Nero, neposredno u blizini plaže ovog letovališta. Takođe, ovde u okruženju gosti će na raspolaganju imati neophodno za bezbrižno letovanje, nešto dalje (na 39 km) je grad Larisa, a na gotovo istoj distanci je i slikovito mesto Litochoron.

  Hotel Hlidi ima lepo uređenu baštu sa barom, kao i hotelski restoran. Doručak može biti poslužen i u sobama, a naravno tu je i room service. Hotel je pokriven besplatnim Wi-Fi internetom, a na raspolaganju je i privatni parking prostor.
 • Centralna Makedonija - Neos Panteleimonas
  E-mail : orpheuscamping@gmail.com
  Telefon : +30 2352091274
  Na svega 250 metara od plaže u mestu Neos Panteleimonas, udobno je smešten kamp sa apartmanima - Camping Orpheus Apartments. Planina starogrčkih bogova Olimp, locirana je u zaleđu smeštaja, na oko 20 km, a tu je i populano mesto Stari (Paljos) Panteleimon, odakle se pruža divan pogled na more i gde postoji dobar broj tradicionalnih taverni koje nude ukusna lokalna jela, ali i specijalitete internacionalne kuhinje.

  Camping Orpheus Apartments ima veliko i lepo uređeno dvorište sa roštiljem. Kompleks nudi dva objekta za goste kampa sa po 10 kupatila u svakom (5 muških i 5 ženskih), kao i isti broj toaleta. Takođe, u ponudi su i studiji i apartmani koji su kompletno opremljeni za nezavistan boravak. Svaki od njih ima kuhinju sa frižiderom, kao i privatno kupatilo sa tušem. Čitav kompleks je pokriven i Wi-Fi internetom, a tu je i privatni parking.
 • Centralna Makedonija - Asprovalta
  E-mail : drosia11@gmail.com
  Telefon : +30 2397022131
  Sajt:
  Kompleks Drosia Apartments nalazi se u letovalištu Asprovalta, na 200 metara od plaže. Takođe, u bližem okruženju nalazi se dobar broj kafića, restorana, marketa i svega drugog što gostima može zatrebati na letovanju. Centar Asprovalte je na 700 metara, a do Soluna ima 75 km.

  Drosia Apartments ima i dvorište sa lepo uređenom i negovanom travom. Tu su raspoređeni stolovi i stolice koje gosti mogu koristiti za relaksaciju i potpuno opuštanje u miru i tišini. Za one koji žele da prave roštilj, tu je i kompletna oprema za to, a takođe čitav kompleks je pokriven i besplatnim Wi-Fi internetom. U okviru objekta postoji i parking.
 • Centralna Makedonija - Neos Panteleimonas
  E-mail : villathomas.pieria@gmail.com
  Telefon : +30 2352041088
  Dobrodošli na plažu Panteleimonas i u smeštaj Villa Thomas. Vila je udaljena svega nekoliko desetina metara od plaže, a u bližem okruženju gosti će na raspolaganju imati i sve drugo neophodno za opušten i bezbrižan odmor. Restorani, kafići, barovi i tradicionalne taverne, kao i prodavnice, suvenirnice i pijaca su na kraćoj pešačkoj udaljenosti.

  Takođe, u tradicionalnim grčkim jelima gosti mogu uživati u restoranu u okviru smeštaja Villa Thomas. Ujutru je na raspolaganju kontinentalni doručak, dok se kafa, raznovrsna pića i sokovi služe se u baru tokom celog dana. Što se parkinga tiče u okruženju vile postoje javna parking mesta.