Destinacije :: Alonisos ::

Vamvakies je šljunkovita plaža smeštena na istočnoj obali ostrva Alonisos, udaljena svega nekoliko kilometara severno od malog ribarskog mesta Kalamakija. Sa ove plaže pruža se fenomenalan pogled preko mora na susedna mala ostrva Kira Panagia, Gioura i Peristera. Ova mirna oblast ima nekoliko smeštaja u blizini, koja se nalaze gotovo na samoj plaži. Ovde je more kristalno čisto, a okolna priroda prelepa.

Pristup Vamvakies plaži moguć je preko strme staze, a odavde imate i dopunsku mogućnost da istražite i mnoge druge male plaže u blizini, kao i uvale duž obale. Plaža Vamvakies ima i malo pristanište, što omogućava svima onima koji dođu ovde čamcima ili brodićima da se usidre. Tako je ova plaža odlična opcija za avanturiste i one koji bi da kombinuju istraživanje morem sa jedrenjem.

Živopisno ribarsko mesto Steni Vala, gde postoje mini-market i taverne na obali mora, udaljeno je oko osam minuta vožnje, dok je mala luka Kalamakija na manje od pet minuta vožnje od Vamvakiesa.

Iz male luke Steni Vala postoji redovna morska taksi služba koja vozi do prelepih obližnjih plaža. Takođe, u ovom mestu se nalazi i bolnica za morske medvedice, koja budi radoznalost kod svih posetilaca. Steni Vala je raj za one koji vole miran i opušten odmor, ali odlično mesto i za ljubitelje jedrilica i jahti.

Drugo mesto u blizini Vamvakiesa je Kalamakija. Ovde možete naći sjajne taverne, i uživati u večernjem obroku i specijalitetima od sveže ribe i jastoga. Ovo je još mirnije mesto od Steni Vale, i do njega čak ne dolaze ni autobusi. Na drugoj strani Steni Vala je povezana sa Patitirijem autobusima koji saobraćaju dva puta dnevno. Ovo mesto ima malu, i veoma lepu plažu do koje se može doći brzo, i to ako krenete sa jedne od najpoznatijih plaža ostrva, plaže Agios Dimitrios – čak i plivanjem.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Vamvakies
Rent-A-Car - VamvakiesIzleti/Ekskurzije - Vamvakies
Drugi gradovi Alonisos