Destinacije :: Lefkada ::

Letovalište Tsoukalades nalazi se u severo-zapadnom delu ostrva Lefkada, a odlikuje ga očaravajuća priroda, guste borove šume i okolne čarobne plaže, koje se nežno stapaju sa Jonskim morem. Letovalište je idealno mesto za sve koji žele da se opuste i uživaju u prelepim pejzažima.

Fenomenalna lokacija letovališta Tsoukalades

Tsoukalades je lociran na svega 5km od glavnog grada ostrva – Lefkasa. Smešten je prilično visoko iznad zapadne obale (na 220 metara nadmorske visine), što mu omogućava čudesan panoramski pogled na otvoreno Jonsko more, Epir, i ostrvo Paksos. Neke od njegovih prednosti su neverovatni zalasci sunca, pogodna klima i obližnje plaže: Pefkoulia, Gialou Skala, Kaminia i Kathisma, a u blizini se nalazi i jedno od najpoznatijih i najlepših letovališta Lefkade – Agios Nikitas.

Tsoukalades je čuven po svojim tavernama

Tsoukalades ima dobar izbor tradicionalnih taverni, gde možete probati neke od morskih speciljaliteta, a tu su i kafići, mini-market i druge prodavnice. Uz sve to, ovde ćete upoznati prijatne žitelje koji brižno čuvaju svoj lokalni dijalekt, pronaći lokalne proizvode (maslinovo ulje, vino, med) koje svakako morate probati.

Plaža Pefkoulia

Najbliža Tsoukaladesu je plaža Pefkoulia (2km), koja je ujedno i jedna od popularnijih na ostrvu. Borova šuma se spušta niz planinu pravo do obale, obezbeđujući debeli hlad kupačima i kamperima. More je kristalno čisto, ali puno trave i talasa, a plaža je miks peska sa finim šljunkom što je karakteristično za gotovo sve plaže na zapadnoj obali Lefkade. Ovde postoji i jedan restorančić gde se možete osvežiti i nešto prezalogajiti, a tu su i ležaljke i suncobrani koje možete iznajmiti.

Plaža Gialou Skala

Gialou Skala je mala plaža, uglavnom manje posećena od strane turista, pa ovde možete uživati u mirnom i opuštenom okruženju, bez buke i gužvi. Udaljena je od Tsoukaladesa oko 2,5 km. Uslovi na ovoj plaži dozvoljavaju da se može plivati gotovo non-stop, jer talasi nisu veliki, što je zaista prava retkost na zapadoj obali Lefkade. Ovde nema taverni, ni kafića, pa ako planirate da se ovde zadržavate duži period, obavezno ponesite vodu i hranu.

Plaža Kaminia

Kaminia plaža je smeštena između Tsoukaladesa i glavnog grada Lefkasa. Ovo je mala plaža sa stenovitom obalom, mirna i idealna za opuštanje. Okružena je borovom šumom, prilično je uska, a na njoj nema kafića, niti drugih sadržaja.

Plaža Kathisma

Plaža Kathisma se nalazi blizu sela Agios Nikitas, i oko 7 km od Tsoukaladesa. Spada u najpopularnije i najlepše na čitavom ostrvu. Odlikuje se fantastičnom bojom kristalno čiste vode. Duga je, peščana i opkoljena impresivnim liticama. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Takođe, ovde postoji mnogo aktivnosti za sportove na vodi, a u blizini je nekoliko smeštajnih lokala, barova i restorana.

Plaža Mylos

Plaža Mylos je smeštena između Agios Nikitasa i Kathisme i prilično je izolovana. Može joj se prići peške, preko brda, a udaljena je jedno 20-tak minuta od mesta Agios Nikitas. Put do ove plaže vodi kroz šumu, utaban je i prilično lak za praćenje. Nakon što se popnete na najvišu tačku uzbrdice, dolazi se do mesta gde se polako put spušta i već tu možete viditi prelepu plažu Mylos.

Plaža je kombinacija peska, šljunka i u samom plićaku manjih kamenčića, dok je boja vode tirkizno plava. Plaža zbog svoje nepristupačnosti, nema nikakvi taverni, barova, najma suncobrana i ležaljki, pa ćete za sve to morati da se snađete sami. Uz to, kao i velikoj većini plaža na zapadnoj obali, i na ovoj ume da bude vetra koji stvara visoke talase.

U blizini Tsoukaladesa se nalazi čuveno letovalište Agios Nikitas

Na svega 5 kilometara od Tsoukaladesa, nalazi se jedno od najlepših mesta na Lefkadi, letovalište Agios Nikitas, koje predstavlja predivno i očuvano tradicionalno ribarsko selo sa specifičnim koloritetom i stilom. Važi za jedno od najlepših mesta na Lefkadi i čitavom Jonskom moru, a ima i prelepu malu plažu sa kamenčićima.

Ovde je noćni život prilično kvalitetan, a uglavnom se odvija u kafićima i tavernama gde možete uživati u neverovatnoj okolini i pejzažu predela koji vas okružuje, uz odličnu hranu i tradicionalnu grčku muziku. Nasuprot tome, na drugoj strani, u Tsoukaladesu će vas sačekati mirno okruženje, lagan tempo života meštana i gostiju, mir i tišina.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Tsoukalades
Rent-A-Car - TsoukaladesIzleti/Ekskurzije - Tsoukalades

Drugi gradovi Lefkada