Destinacije :: Skijatos ::

Trulos je mali, simpatični rezort pored prekrasne, istoimene plaže. Gradić i plaža ime su dobili prema ostrvcetu koje se nalazi tačno naspram ove obale i daje jedinstven karakter Trulosu. Impresivna plaža Trulos udaljena je samo 9 kilometara od glavnog grada ostrva Skijatosa, na divljoj, južnoj obali. Iako je Skijatos generalno popularan kod mlađeg sveta, Trulos je baš pogodan i za porodični odmor sa klincima, jer ima sve – od uređene plaže do igrališta, supermarketa i restorana koji nude dečije menije.

Plaža Trulos

Divlja, predivna priroda južne obale osrtva krije zaista impresivnu plažu, koja je sve što možete poželeti: od neverovatne boje vode, kristalne čistoće i finog, belog peska, do organizovanih sadržaja, sportskih i rekreativnih mogućnosti, spasilačke službe i igrališta za decu.

Na samoj obali je i linija visokih, mirisnih borova, pa ne manjka ni prirodne hladovine u kojoj se kriju i lepe bašte kafića. U Trulosu ima i velikih supermarketa, a izbor restorana, taverni i kafića jednako je dobar kao i u samom glavnom gradu. Plaža ima Plavu Zastavu EU i ceo život letovališta praktično se odvija na samoj plaži, tako da ima i obilje opcija za smeštaj ako želite da budete na samoj obali mora.

Plaža Maratha

Maratha je plaža sa prekrasnim pogledom. Predivna prozirna voda, prijatna obala i mir koji možda nedostaje Trulosu. Maratha je savršena ukoliko želite da zbrišete iz gužve, i malo je manje posećena s obzirom na to da je nešto skuplja.

Popularnija je kod mlađeg sveta, i ima prilaz sa stotinu stepenika koji nije sasvim lak, pa nije prvi izbor ni za porodice sa mališanima, što ne mora nužno biti mana. Ima samo jedan red suncobrana, pa ne postoji mogućnost da gledate more kao u bioskopu, a mala taverna ima odličan izbor muzike koja nije preglasna. Nemojte se iznenaditi ako se ovde budete brčakli sa prilično pitomim labudovima.

Manastir di Panagia Evangelistria

Ukoliko jednako volite istraživanje, kulturne spomenike i baštinu bar koliko i plaže, more i koktele, predlažemo da odvojite jedan dan kako biste obišli ovo divno mesto. Manastri di Panagia Evangelistria je povučen u unutrašnjost kopna, a krasi ga tako jedinstvena atmosfera.

Tu ćete osetiti mistiku i religioznost Grčke, kao u njenu zaljubljenost u Bogorodicu. Ovde je izvrsna muzejska postavka, a ulaz u manastirski kompleks je besplatan. Ukoliko budete mogli da birate, pokušajte da manastir posetite na neki crkveni praznik, jer su ovde krštenja i venčanja sasvim česti, pa možete uživati i u lokalnim svečanostima.

Smeštaji - Trulos
Rent-A-Car - TrulosIzleti/Ekskurzije - Trulos

Drugi gradovi Skijatos