Destinacije :: Centralna Makedonija ::

Skotina beach je malo, ali veoma popularno turističko letovalište nalazi se podno mitske planine Olimp, na obali Egejskog mora, 4km južno od Leptokarije. U Skotini ima od svega po malo i za svačiji ukus. Tu je plaža sa pozlaćenim peskom savršena za odmor i opuštanje pod suncem, ali i grandiozni Olimp, drevna planina 12 bogova. Najviši vrh Mitika (2,917 metara) održava i danas magiju i lepotu ovog mesta u bilo kom delu sezone, jednako i leti i zimi.

Plaža Skotina

Plaža Skotina važi za jednu od najlepših u čitavom regionu Pireia, a karakteriše je čisto prozirno more. Na ulazu u vodu ima sitnog kamenčića, a potom i malo krupnijeg, što će biti veoma interesnatno za one koji vole da rone. Inače, ova plaža je nagrađena Plavom zastavicom za čistoću i sadržaje od strane grčke turističke organizacije. Ima spasioce, mrežu za odbojku, dva tuša, a predveče je većim delom u hladu, jer sunce zalazi brzo iza Olimpa.

Takođe, ovde na plaži postoji i nekoliko barova i taverni sa tradicionalnom grčkom kuhinjom i morskim specijalitetima koje svakako treba da probate.

Osnovnim namirnicama možete se snabdeti u lokalnom marketu, a ukoliko želite kupovinu na veliko ili da jeftinije prođete, tu je hipermarket “Lidl” u Leptokariji.

Klima u mestu Skotina

Klima u mestu Skotina je uglavnom mediteranska, sa dosta vlage (oko 60%) pored mora, i nešto suvlja u višim planinskim predelima. Skotina ima veliki broj sunčanih dana tokom godine, a temperature su najviše u julu, kada idu i preko 40 stepeni celzijusa.

U blizini Skotine nalaze se i zanimljivi istorijski lokaliteti kao što su crkva Svetog Atanasija (iz 14. veka), kao i jedinstven hram od drveta i Crkva Uspenja (podignuta 1862.godine), smešteni na seoskom trgu u mestašću Ano Skotina.

Pristup ovoj oblasti je veoma lak preko nacionalnog grčkog autoputa. Za samo jedan sat vožnje stiže se od Soluna, 20 minuta od mesta Katerini i 40 minuta od Larise.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Skotina beach
Rent-A-Car - Skotina beachIzleti/Ekskurzije - Skotina beach
Drugi gradovi Centralna Makedonija