Destinacije :: Tasos ::

Skala Rachoni se nalazi na severnom delu ostrva Tasos na 10-ak km zapadno od glavnog grada ostrva, Limenas. Ovo je mirno i malo letovalište, idealno za ono koje traže opuštajući i lagan doživljaj ostrvske Grčke.

Gradska plaža Rachoni

Ovde se nalazi najveći supermarket na ostrvu, gde možete naći sve što vam treba. Takođe, postoje i poslastičarnica, benzinska pumpa, kao i nezaobilazne taverne koje su raspoređenu duž gradske plaže Rachoni.

Plaža je svojim belim peskom i drvećem koje daje hlad, idealna za opuštanje i ručak tokom dana. Pruža se duž celog naselja i na njoj uvek ima mesta za sve. Kristalno čisto i mirno more idealno je za porodice sa decom, a plaža ima i igrališta za sporotve na pesku. Pored svega ovoga, ovde ćete imati i jedan od najlepših zalazaka sunca na ostrvu. Ukusna jela ovog podneblja, ali i specijalitete internacionalane kuhinje probajte u restoranima u centru mesta ili na samoj plaži, taj izbor je ostavljen na vama.

Pachis plaža

Pored gradske plaže u blizni Skale Rachoni nalazi se i čuvena Pachis plaža, jedna od najpoznatijih, organizovanih, peščanih plaža na ostrvu. Okružena je borovima, i na njoj ima dosta prirodnog hlada. Upravo zbog toga naročito je popularna kod porodica sa malom decom, s obzirom na to da se deca ovde po čitav dan mogu slobodno igrati u pesku i vodi, bez straha da će izgoreti na suncu. Tu su i tri restorana i jedan bar. Ležaljke i suncobrani se naplaćaju, a uz piće ih možete dobiti besplatno na korišćenje. Takođe, ima i dovoljno mesta da možete postaviti svoj suncobran i peškir. Tu je i tuš i kabine za presvlačenje.

Skala Rachoni je ljupko letovalište koje ne manjka modernim sadržajima i privlači turiste koji traže vizuelno lepu okolinu, ali i zahtevaju kvalitetnu uslugu. Nemojte se zavaravati, jer ovde ćete naići na neke od najlepših pejzaža ovod podneblja. Kada je vreme vedro jasno se vidi Kavala, prelep gradić na kontinentalnom delu Grčke, koji posebno uveče sija specifičnim sjajem.

Šta još možete posetiti dok ste u letovalištu Skala Rachoni

Nakon Skale Rachoni, kada krenete ka jugu, uz zapadnu obalu, nalazi se sledeće letovalište Skala Prinos. U pitanju je mali gradić-luka sa plažom dugom nekoliko kilometara. Njegov najlepši deo je šumovita oblast Dasiilio, prepuna borove šume, parkova i stazica. U nastavku sledi Skala Sotiros, najpoznatije turističko mesto na zapadnoj obali Tasosa. Ovo je takođe, mirno mesto sa lepom peščanom plažom, malom lukom, divnim šetalištem uz more, bez gužve i puno saobraćaja. Dalje su smeštena letovališta Skala Kalirachi i Skala Marion, koje važi za najpoznatije i najslikovitije ribarsko mesto na ostrvu.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Skala Rachoni
Rent-A-Car - Skala RachoniIzleti/Ekskurzije - Skala Rachoni
Drugi gradovi Tasos