Destinacije :: Kasandra ::

Siviri se nalazi na zapadnoj obali Kasandre, prvog prsta Halkidikija i na oko 95km od Soluna. Ovo letovalište predstavlja oazu mira na obali zaliva Termaikos, a u ponudi ima zaista izvanredne plaže. Pripremite svoja čula za tirkiznu boju mora, sitan novac za iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, i prepustite se hedonizmu.

U nekoliko lokalnih taverni Sivirija možete probati svežu ribu i roštilj, a na raspolaganju su vam još i mesara, pekara i poslastičarnica. Takođe, ima i radnji sa raznim sitnicama, suvenirima, rekvizitima za plažu, a postoji i veći market na ulazu u mesto.

Letovalište ima lep mol ukrašen divnim tavernama, koje izbace stolove do mora, pa čivaj ovaj deo ima svojevrsni mediteranski šmek. Letovalište se poslednjih godina razvilo sa izgradnjom novih hotela, apartmana, vila i restorana. ipka, najbliža banka, apoteka, dom zdravlja su u 5km udaljenoj Kasandriji.

Kasandra festival

Krajem juna u Siviriju se održava godišnji “Kasandra festival” u velikom pozorištu na otvorenom. Ovo je jedan od najznačajnijih festivala na čitavom Halkidikiju. Mnogo poznatih umetnika kako iz Grčke tako i iz inostranstva nastupalo je ovde. Pored koncerata i predstava, ovde se održavaju i razne izložbe i kulturne večeri.

Ako u Siviriju nema kapaciteta koji će zadovoljiti vašu glad za noćnim provodom, lokalni autobusi redovno voze do obližnjih mesta: Kasandrije, Kalitee, Posidija, Polihrona ili Pefkohorija. Ovo su ujedno i najpoznatija letovališta na ovom poluostrvu koja su zaista vredna posete.

Plaža u Siviriju

Peščane plaže i kristalno čisto more od hotela, vila i apartmana deli popločani obalski korzo, dugačak oko 2km, gde se nalaze sjajne taverne, marketi i kafići. Tiho i zeleno okruženje karakteristično je za ovo mesto, koje zbog svežine i prijatne klime mnogi nazivaju još i vazdušnom banjom. Na plažama se nalaze ležaljke i suncobrani od trske, koji uz sladoled ili krofnu kupljenu na kiosku, nude esencijalan užitak. Ovo je mirno letovalište bez buke i gužve, savršeno za roditelje sa malom decom. Tome ide u prilog i plićak koji se prostire daleko od obale, pa se ovde deca mogu potpuno bezbedno igrati.

Na jugu Sivirija nalazi se nekoliko izolovanih plaža, prijatna mesta za one koji žele da se osame. Takođe, ove plaže često posećuju i nudisti, iako Siviri nije zvanično nudističko odmaralište.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Siviri
Rent-A-Car - SiviriIzleti/Ekskurzije - Siviri
Drugi gradovi Kasandra