Destinacije :: Sitonija ::

Saloniku je, kao što joj i samo ime kaže, bukvalno i samo plaža. Ovde nema pravog turističkog mesta, nema crkvica, nema pekara i malih marketa. U zaleđu plaže nalaze se lepe vikendice uglavnom Solunjana ili meštana Halkidikija, a među njima je i šačica smeštaja koje možete iznajmiti za sebe i uživati u ovom privatnom parčencetu raja. Plaža je duga preko jednog kilometra i mestimično široka čak 25 metara. Ovde ćete naći momka kod kog možete iznajmiti ležaljke, tende i suncobrane, i kupiti hladna pića. Plaža je idealna za sve uzraste, zbog mirnog mora, plitkog dna i zelenog zaleđa u kome možete potražiti i prirodnu hladovinu.

Pirgidakija

Najbliže „naseljeno“ mesto u blizini ovog robinzonskog raja kakav je plaža Akti Salonikiou, je svakako Pirgidakija – ime koje je će svaki posetilac plaže Salonikiou dobro upamtiti. Najbliže prodavnice, ali i izvrsni restorani nalaze se baš ovde, a mesto ima i sasvim finu plažu. Udaljeno je oko 4 kilometra, pa vam neće biti mnogo teško ni ukoliko odlučite da se proštetate do ovog daleko življeg mesta. Izvrsni restorani, i iznenanađujuće dobar večernji provod, sa muzikom do ranih jutarnjih sati.

Brodići, plovidbe i izleti

Izleti na more, pecanje i istraživanje obale svakako pripadaju najpopularnijim aktivnostima na plaži Akti Salonikiou, na koju mnogi i dolaze svojim brodićima. Na koju god stranu krenuli, pronaćićete fantastične plaže, od bezimenih uvala koje krase duboke nijanse plavetnila, do popularnih plaža u blizni poput Vurvurua, Karidija i Fava plaža. Sitonija je i inače idelano mesto za izlete po Halkidikiju, te poseta ili makar obilazak Svete Gore ne bi trebalo propustiti, a ukoliko ste raspoloženi za žurke ili šoping, Nikiti je udaljen bukvalno 20 minuta vožnje.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Saloniku
Rent-A-Car - SalonikuIzleti/Ekskurzije - Saloniku

Drugi gradovi Sitonija