Destinacije :: Kontinentalni Halkidiki ::

Jedan od većih gradova Strumičkog zaliva, Olimpiada se nalazi na zapadnoj obali, oko 14 kilometara južno od Stavrosa i samo 90 kilometara od Soluna. Turističko mesto poznato je kako po izvrsnim plažama, tako i po bogatom kulturnom nasleđu i brojnim mogućnostima za aktivan odmor.

Stagira – Rodno mesto antičkog filozofa Aristotela

Stagira je rodno mesto velikog antičkog filozofa Aristotela jedno je od najzanimljivijih i najčuvenijih mesta Halkidikija, a nalazi se u blizini Olimpiade. Stagira je predivna prilika za izlet u prirodu i šetnju kroz vreme u kome su živeli neki od najvećih ljudi koje naša kultura pamti. Pored ostataka antičkog polisa, ovde ćete videti i vizantijske zidine, kao i nanose kasnijih vremena.

Arheolozi smatraju da su pronašli 2400 godina staru grobnicu velikog filozofa, i ovo se smatra najznačajnim otkrićem istraživanja dugog 20 godina. Kao i većinu lokaliteta, bolje je ići sa vodičem, a obilazak traje oko sat vremena i isplati se ne samo zbog istorijskih lekcija, već i zbog same lepote okolne prirode i fantastičnog pogleda na Olimpiadu.

Vodopad Varvara

Jedan od odličnih razloga da posetite Stagiru je što ćete moći da produžite do vodopada Vervara. Ako obiđete Aristotelov park odatle će vam trebati oko 20 minuta vožnje da stignete do vodopada. Uprkos imenu, Varvara vodopadi bliži su Olimpiadi nego Varvari, što može dovesti do lutanja, ali će vam se trud višestruko isplatiti.

Ovaj park prirode mesto je prepuno vode, zelenila, šumskih životinjica i ptica. Svežina vode rahladiće vas, a uređene staze pružaju mogućnost za pravu avanturu, sa drvenim mostićima, merdevinama i samim vodopadima koji stvaraju mala jezera.

Plaža Olimpiade

Duga, peščana plaža sa zanimljivim stenovitim formacijama na obali i u vodi glavni je razlog popularnosti Olimpiade. Dugom, peščanom obalom koja počinje od Olimpiade jednostavno se nižu druga mala letovališta, da bi se onda obala nešto razuđenije delila u manje plaže i na kraju izbila na Stavros.

Plaže Strumičkog zaliva izuzetno su cenjene čak i u odnosu na spektakularne ostrvske plaže. Na ovoj plaži nema tako velikih gužvi, a tu možete naći sve – od lepih restorana i taverni, do plažnog bara, ležaljki i tuševa. Zanimljiva i lepa plaža uživa u miru daleko od prevelike buke. Savršena je za porodičan odmor sa decom i mališanima zbog lepog ulaza u more, finog peska i blizine kafića, prirodne hladovine i sportskih mogućnosti.

Smeštaji - Olimpiada
Rent-A-Car - OlimpiadaIzleti/Ekskurzije - Olimpiada

Drugi gradovi Kontinentalni Halkidiki