Destinacije :: Tesalija ::

Kritharia je lep primorski gradić sa izvrsnom turističkom infrasturkutrom, hotelima i restoranima, udaljen oko 10 kilometara od Volosa. Ova impresivna zaravan i mali zaliv pružaju pogled na čitav Pagasitski zaliv i Pelion.

Antički grad Demetrias

Jedan od najvećih gradova antike nalazi se samo 7 kilometara od Kritharije. Osnovan 294. godine pre nove ere, a jedno vreme bio je glavni grad Makedonije. Šetajući ulicama Demetriasa, možete videti ostatke veoma značajnih građevina od velikog teatra, preko Palate i Bazilike Damokrateiasa.

Ovde se nalaze i čuveni „zubi“, ostaci rimskog akvadukta. Značaj i veličina Demetriasa, ali i blizina Volosa omogućile su odličan razvoj ovog lokaliteta, pa je ovo danas veoma moderan arheološki park, zanimljiv, informativan i odlično održavan.

Arheološka oblast Goritsa

Ova arheološka oblast nalazi se u samom gradu Volosu, oko 15 kilometara od Kritharije. Ovaj prirodni rezervat pravo je mesto za relaksaciju, šetnju i opuštanje, ali i rekreaciju ili intenzivnije sportske pripreme. Bogata istorija i brojni arheološki nalazi „razbacani“ su ovim predelom koji krasi fantastičan pogled kako na sam Volos, tako i Agiru. Goritsa je i dosta visoka, pa uspon na najviše tačke i vidikovce može biti malo teži, ali se svakako isplati. Ovo je popularno mesto i za turiste i za meštane, idealno za šetnju, hajking ili vožnju bicikala, sa uređenom stazom koja vodi do male crkvice.

Plaža Kritharia

Ovo je plitka uvala uređena poput parka, sa klupama i šetalištem u pozadini, peskom i travnatim površinama. Meka podloga, mirna obala bez mnogo vetra i talasa pravi je raj za porodično uživanje sa decom, a ova plaža je popularno mesto za sve generacije.

U zaleđu plaže nalazi se gradić sa svojim izvrsnim tavernama i restoranima. Obilje zelenila i prirodne hladovine pravo je mesto i za mališane, kao i za celodnevno uživanje na plaži. U okolini postoji niz atraktivnih plaža, od popularne Anvaros plaže u Volosu, do malih, bezimenih uvala gde ćete moći da uživate u netaknutoj prirodi, zelenilu i miru.

Gde se nalazi Kritharia

Smeštaji - Kritharia
Rent-A-Car - KrithariaIzleti/Ekskurzije - Kritharia

Drugi gradovi Tesalija