Destinacije :: Krit ::

Mali, tihi rezort nadomak kritskog aerodroma, svega 10-ak minuta vožnje od Irakliona. Kokkini Hani je prvo turističko mesto na koje ćete naići kada izlazite iz Irakliona, i zaista je savršeno za goste koji od letovanja pre svega očekuju odmor, spavanje i hedonističko uživanje na ostrvu. Dve lepe plaže, odlično organizovana obala sa šetalištem, restoranima i barovima, te sasvim fina šoping zona čine Kokkini Hani odličnim izborom za romantičan ili porodičan odmor kada želite da se prepustite opuštanju, rekreaciji i perfektnoj kuhinji.

Glavna plaža

Najveća plaža Kokkini Hani nalazi se u pravcu Irakliona, dugačka je, peščana i krasi je predivan pogled. Ovo je plaža za rekreaciju, sportove na vodi i plaži i uživanje u peščanim zamkovima i bazenima. Pogodna je za mališane i porodice, a kako je prostrana čak ni veliki broj ljudi ovde ne pravi preveliku gužvu i uvek možete da nađete neko mesto samo za vas. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a na ovoj plaži nalazi se i mali kafe bar. Ovo je i najpopularnija plaža letovališta Kokkini Hani, lako dostupna i pristupačna za sve.

Minojska Palata

U samom centru gradića postoji i drevno arheološko nalazište minojske kulture. Ovo neveliko nalazište nije do kraja otkriveno ni obrađeno, ali je i dalje zanimljivo za obilazak. Minojska Palata je odličan primer minojske arhitekture na manjoj, sagledivnoj skali, a posebna prednost je i što je sasvim uklopljena u prirodno okruženje grada, te pruža autentičan i inspirativan doživljaj. Ulaz je besplatan, a nalazište možete posetiti svakog dana do 15 časova.

Plaža Temis

Druga, manja plaža Kokkini Hani svakako bi mogla biti i prvo mesto koje ćete posetiti u ovom gradiću. Pesak i sitni kamenčići, odlično organizovana obala i duboko plavetnilo mora čine Temis pravim mestom za uživanje u potpunom odmoru. Ova plaža sa raskošnim ležaljkama i suncobranima delo je hotela u zaleđu, ali je otvorena za sve posetioce. Ova plaža je i prilika za izvrsnu klopu, sa morskim specijalitetima, odličnim koktelima i slatkišima.

Smeštaji - Kokkini Hani
Rent-A-Car - Kokkini HaniIzleti/Ekskurzije - Kokkini Hani

Drugi gradovi Krit