Destinacije :: Sitonija ::

Kalamici je najjužnije mesto na istočnoj obali Sitonije, na srednjem prstu Halkidikija. Udaljeno je od Sartija 15km, oko 30km od Neos Marmarasa i oko 150km od Soluna. Predstavlja jedno od najmanjih i najmirnijih letovališta Halkidikija. Smešteno je u maloj uvali, a obalu čini je jedan veliki zaliv koji je sastavljen od 3 manja zaliva.

Mesto idealno za miran odmor

Mesto je dovoljno izolovano za sve one koji žele da pobegnu od gradske buke, a opet nudi dovoljno da vam na odmoru ništa ne nedostaje. U ponudi su nekoliko tradicionalnih taverni, restorana, kafića, dok se noćni život uglavnom vezuje sa okolna mesta.

Taverne nude tradicionalne morske specijatitete i jagnjetinu. U Kalamiciju se nalaze i tri supermarketa koji su odlično snabdeveni, kao i objekti sa brzom hranom, gde su u ponudi standradni girosi i suvlakiji, kao i druga ukusna hrana.

Plaža u Kalamiciju

Plaža u Kalamiciju je peščana i prostrana, a boja vode je tirkizno plava. Gleda na otvoreno more pa su ovde česti talasi koji doprinose dopunskom uživanju, pogotovo kod dece. Ulazak u vodu je nešto strmiji. Voda je najčešće potpuno mirna rano ujutro i predveče. U središnjem delu plaže, koji je rezervisan za smeštaj i organizaciju hlada u sopstvenoj režiji, nalazi se šator sa cvećem koje predstavlja jedan od simbola mesta.

Ulica koja prolazi iznad plaže sadrži par taverni i kafića, dok se na samoj plaži nalazi par barova koji tokom 24 sata imaju organizovan program. Tu je i par restorana koje nude na iznajmljivanje ležaljke i suncobrane. U okviru plaže i okolnog prostora postoje dva kampa i ronilački klub, u kojem će vas upoznati sa osnovama ronjenja jer je Egejsko more prava podloga za podvodno istraživanje.

Povezanost sa ostalim letovalištima i plažama

Iz Kalamicija se do Sartija može doći autobusom, dok mini autobusi voze do poznatijih plaža u okolini. Ostale plaže u blizini su su Silia, Manasu, Banana, Orange Beach, Porto Koufo, Toroni. Postoje i organizovane turističke ture do vidikovca u Kalamiciju, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na planinu Atos (Svetu Goru).

Lokacija na mapi

Smeštaji - Kalamici
Rent-A-Car - KalamiciIzleti/Ekskurzije - Kalamici
Drugi gradovi Sitonija