Destinacije :: Lefkada ::

Na zapadnoj obali Lefkade nalazi se šarmantni Kalamici, mesto uvučeno oko 1,5 km u unutrašnjost ovog prelepog ostrva, i smešteno od glavnog grada Lefkade na manje od 20 kilometara.

Kalamici je tradicionalan ostrvski gradić

Kalamici je jedno od retkih malo većih mesta na Lefkadi, osim Nidrija, Agios Nikitasa, Vasilikija i samog glavnog grada, a čuva pravi mediteranski duh Jonskih ostrva. Ovde možete videti tradicionalne kamene kuće, maštovite fasade, uređene vrtove prepune plemetnitog mediteranskog bilja, i meštane kod kojih možete kupiti neverovatni med od tamjana, devičansko maslinovo ulje i kako se često tvrdi, najbolje vino u Grčkoj.

Kroz centar Kalamicija vodi magistralni put koji obilazi čitavo ostrvo i kojim možete doći do svih željenih destinacija na Lefkadi. Mesto je premreženo uskim mediteranskim uličicama, okruženo brdima koja nude pešačke staze za istraživanje i predivne vidikovce na grad i neverovatno plavetnilo vode.

Plaža Kavalikefte

Do najbliže plaže, Kavalikefte, čeka vas vijugava šetnja, a ova plaža je veoma velika, i odlikuju je peščani pojasi, a sam vrh sačinjen je od sitnog šljunka, idealnog za peškir i sunčanje. Nakon ovog dela počinje pojas finog, sitnog, belog peska, da biste u plićaku ponovo zatekli sitan šljunak. Velika prednost ove plaže je i kafić gde se možete okrepiti sokovima ili laganim grickalicama.

Kalamici je odlično mesto da “bacite sidro” na Lefkadi

Kalamici je odlično mesto da “bacite sidro” na Lefkadi, jer će vam u neposrednoj blizini biti i supermarketi i prodavnice, kao i nekoliko odličnih taverni, a odavde ćete moći da stignete i do najatraktivnijih plaža za samo pola sata vožnje.

U blizini Kalamicija se nalaze najlepše plaže na Lekadi

Porto Katsiki, jedna od najboljih plaža zapadne obale, udaljena je 23 km, a nadohvat ruke biće vam Agios Nikitas, Kathisma, pomalo nedostupni Gialos, i čuveni Egremni, kao i one plaže na samom jugu poput Vasilikija i Agiofilije.

Neke od ovih plaža su lakše, neke teže dostupne, jer je unutrašnjost ostrva brdskog tipa, i plaže su u podnožjima visokih litica, ali su samim tim prirodnim karakteristikama potpuno neodoljive i vredne svakog koraka koji ćete preći do kristalno čiste vode, belog peska i belih stena – kojima čitavo ostrvo duguje ime. Ukoliko se uželite noćnog provoda i dobrih žurki, kao i na većini grčkih ostrva, prava destinacija je glavni grad, gde ćete naći pabove, barove, noćne klubove, pored fantastičnih restorana i tradicionalnih taverni.

Kalamici je idealan gradić za ljubitelje opuštenog odmora i autentičnom ambijentu

Kalamici će vam pružiti pravi odmor od buke, gužve i zagađenja, a zdrava okolina i fantastična priroda oporaviće vas od svakodnevnog stresa i umora. Ovo je ujedno i idealna destinacija za sve koji na svom odmoru žele pre svega predivnu prirodu i autentičan doživljaj Grčke, sačuvane od pogubnih uticaja masovnog turizma.

Predlažemo Vam da napravite izlet do Agios Nikitasa

Svakako predlažemo da obiđete obližnji Agios Nikitas, kako zbog plaže koja je bukvalno stvorena za uživanje, tako i zbog prelepe pešačke zone koja izlazi na samu plažu, sa obiljem suvenirnica, barova i taverni – od kojih je jedna smeštena u staru vodenicu i čuva potpuno tradicionalni duh i autentiču atmosferu.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Kalamici
Rent-A-Car - KalamiciIzleti/Ekskurzije - Kalamici

Drugi gradovi Lefkada