Destinacije :: Krf ::

Ipsos je jedno od najpoznatijih letovališta na ostrvu Krf. Proteže se čitav kilometar uz peščanu plažu i prati prirodan Ipsos zaliv. Odavde ćete imati prelep pogled na obalu Krfa, grčko kopno i Albaniju. Dodatan šarm ovom mestu daje i planina Pantokrator koja se izdiže u pozadini, a na čijim se obroncima nalaze viševekovni maslinjaci. Gradić Ipsos smešten je odmah pored glavne magistrale koja prolazi nedaleko od plaže.

Plaža Ipsos

Tokom dana, Ipsos nudi veliki broj raznovrsnih sportova na vodi i pesku, a zbog kvaliteta vode i sadržaja njegova plaža je nagrađena Plavom zastavom za čistoću. Ovde možete upražnjavati nekoliko sportova na vodi, pesku ili u prirodi. Na raspolaganju su vam skijanje na vodi, jedrenje, ronjenje, odbojka na pesku, ribolov ili planinski biciklizam, kao i mogućnost rentiranja pedalina i kajaka.

Ipsos ima dugu plažu, koja svojim krivinama pravi malu luku. Na pola puta između letovališta i luke nalazi se mesto gde se možete raspitati o brodskim ekskurzijama kojima se obilaze mesta na Krfu. Ovde je uključen i zanimljiv izlet do obale odmarališta Kasiopi, gde možete kupiti ručno pravljene stvari od čipke.

Noćni život u Ipsosu

Noćni život je, takođe veoma bogat u Ipsosu, jer se ovde nalazi veliki broj pabova, barova i klubova koji su prilagođeni za sve uzraste. Postoji i veliki broj diskoteka u kojima zabava traje do ranih jutarnjih časova. Zasigurno ćete naći mesto u kom se možete opustiti i uživati u omiljenom koktelu ili nekom drugom osvežavajućem napitku.

Naravno, tu su i restorani i taverne koje nude tradicionalnu grčku i internacionalnu kuhinju, a posebno se izdvajaju riblji specijaliteti i morski plodovi koji stižu na vašu trpezu gotovo direktno iz Jonskog mora.

Ipsos važi za omiljenu destinaciju tinejdžera, tako da mladi zaista uživaju ovde. Takođe, mladi parovi vole ovu destinaciju zbog izuzetno aktivnog odmora koji pruža

Šta sve možete posetiti dok ste u Ipsosu

Preporučujemo vam i šetnju do starog sela Sveti Marko, gde bi trebalo da posetite staru crkvu i kućice koje su razrušene u zemljotresu koji je davno potresao ostrvo. Ovde se nalaze dva važna hrišćanska spomenika, a to su crkva Svetog Marka iz 1576. godine i crkva Sveti Merkoyrios iz 1075.godine.

Kako doći do gradića Ipsos

Od Ipsosa do glavnog grada ostva Krf stiže se lako i brzo. Postoji autobuska linija koja  povezuje ova dva mesta, a autobusi saobraćaju u veoma čestim vremenskim intervalima. Takođe, džipovi, automobili i bicikli mogu se bez problema rentirati u Ipsosu.

Ukoliko dolazite svojim prevozom, potrebno je samo 20 ili 25 minuta vožnje od centra grada Krf, a takođe možete koirstiti i autobus koji je veoma pouzdan. Dakle, kada se iskrcate sa trajekta na izlazu iz luke skrenite desno i nastavite pravo. Posle nekog vremena pojaviće se raskrsnica sa putokazom ka mestima Kontokali i Gouvia (na toj raskrsnici skrenite desno i tada krećete ka severu ostrva). Kada prođete sela Kontokali i Gouvia na raskrsnici kod koje se nalazi putokaz ka mestu Dasia skrenite i doćićete do gradića Ipsos.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Ipsos
Rent-A-Car - IpsosIzleti/Ekskurzije - Ipsos

Drugi gradovi Krf