Destinacije :: Lefkada ::

Letovalište Geni, smešteno na istočnoj obali ostrva Lefkada je možda malo po površini, ali je svakako pozamašno po lepoti i slikovitosti. Nalazi se na sredini puta duž zapadne obale jednog poluostrvca i obmotano je oko zaliva Vliko.

Najbliža veća turistička destinacija Geniju je gradić Nidri, živopisan i živahan, sa brojnim sadržajima koji mogu udovoljiti i najizbirljivijem gostu. On je udaljen svega 6km. Mnogi ovaj zaliv i mestašca koja ga okružuju smatraju ekskluzivnim delom samog Nidrija.

Ostrvce Meganisi

Preko puta poluostrvca Geni nalazi se ostrvce Meganisi, koje, paradoksalno znači veliko ostrvo, a turisti koji ga obilaze brodićem najčešće izlaze u luku Vatis. Kućice okrečene pastelnim nijansama okružuju ovu slikovitu luku, okruženu veoma šumovitim brdima. Nekoliko taverni i kapelica nižu se u luci, koju često krasi veliki broj jahti i motornih čamaca.

Ostrvca Skorpios i Sparti

Nalik na bisere ogrlice, odmah nadomak Meganisija su i sićušna ostrvca Skorpios i Sparti, koje je ranije bilo u vlasništvu čuvenog grčkog brodovlasnika Aristotela Onazisa, koji se udovicom Džona Kenedija, Džeki Kenedi oženio upravo u jednoj od kapelica ovde. Sada je vlasnik ovog ostrvca ruski milijarder Dmitrij Ribolevlev.

Ostrvce Maduri

Još jedno ostrvce koje je još uvek privatno, u vlasništvu čuvene grčke spisateljske porodice Valaoritis, je zeleni Maduri. Na Meganisiju, pored nezaboravnih plaža vredi posetiti još nekoliko mestašca kao što su Spartohori, iz koga se vidi zaliv Spilija, sa jednom od najlepših plaža na ostrvu, Katomeri, vodenice na ostrvu, pećina Papanikolis i druga zanimljiva mestašca.

Letovalište Geni je idealno za ljubitelje prirode

Samo letovalište Geni okruženo je bujnom borovom šumom, stablima maslina i limuna i krase ga tradicionalne kamene kućice, uske uličice, divni mirisni vrtovi i opušteni ambijent. Nekoliko taverni duž obale savršeno će ugostiti posetioce i obezbediti im uživanje u svežim i ukusnim morskim poslasticama, kao i u spektakularnom pogledu na zaliv i mestašce Vilko, preko puta.

U ovom mirnom i ljupkom letovalištu postoji i nekoliko prodavnica zahvaljujući kojima se posetioci mogu snabdeti svim neophodnim potrepštinama, a kraj mora postoji i nekoliko kafića i barova.

Obavezno posetite tradicionalna grčka sela Paliokatuna i Neokori

Poseta sićušnim naseobinama u brdima kao što su Paliokatuna i Neokori predstavljaće pravo putovanje u prošlost, a entuzijastima koji ova mestašca udostoje svoje pažnje zauzvrat će pokloniti po jedan nezaboravan panoramski pogled Lefkade.

Plaža Desimi

Plaža Desimi je najbliža nešto veća Geniju, udaljena je svega 5 minuta vožnje i prekrivena je stenama i sitnim kamenčićima. Na plaži se nalazi taverna, koja je deo velikog kampa, a okružena je gustom šumom i maslinama koje će u svako doba dana obezbediti prijatan hlad i utočište od letnje žege.

Plaža Nidri

Za ovu plažu se može reći da je čuvena na Lefkadi, zbog njenih jedinstvenih osobina, belog peska i kristalno čiste vode. Po plaži su raspoređene palme koje doprinose nestvarnoj atmosferi, dajući celoj plaži dozu egzotike.

U okolini postoji velika ponuda kafića, barova i mnoštvo restorana koji mogu zadovoljiti i najrazličitije prohteve posetilaca. One koji uživaju da posmatraju daljinu i plavu pučinu radovaće pogled na raštrkana ostrvca Heloni, Sparti, Maduri i čuveni Skorpios, koja se mogu videti sa ove plaže.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Geni
Rent-A-Car - GeniIzleti/Ekskurzije - Geni

Drugi gradovi Lefkada