Destinacije :: Zakintos ::

Amoudi je lepo, malo letovalište na istočnoj obali Zakintosa, okruženo bogatim zelenilom koje se spušta sve do samog mora. Ovo mesto je uspelo da očuva autentičan duh i ostrvski izgled, i jedno je od retkih na ovom veoma popularnom ostrvu koje se može pohvaliti dubokim mirom i laganom, opuštenom atmosferom.

Peščana plaža Amoudi

Peščana plaža prošarana je oblucima, ali i niskim travama i drugom vegetacijom, zbog čega je veoma prijatna čak i u najtoplijem delu dana. Na njoj se nalazi nekoliko restorana i taverni sa divnim ambijentalnim terasama koje gledaju ka moru, a ovde možete pronaći suncobrane i ležaljke, a ima i dosta prirodnog hlada u senci borova.

Lepa boja vode, peščana obala i dugačak plićak čine ovu plažu veoma povoljnom za porodice sa decom, a obilje zelenila omogućava da ovde provedete čitav dan. Tek nešto dalje od same plaže nalazi se veći izbor restorana i nekoliko tradicionalnih taverni pored magistralnog puta. Ako svoj idealni odmor zamišljate kao idiličnu mešavinu lako dostupnih, opuštenih plaža, odlične i ne preskupe lokalne klope i rustičnog ambijenta – Amoudi  je pravi izbor za vas.

Odmah pokraj Amoudija se nalaze dva popularna letovališta Alikesa i Alikanasa

Amoudi se smestio u komšiluku poznatijih letovališta Alikesa i Alikanasa – koji se nalaze sa njegove leve i desne strane, što ga čini idealnim i za sve koji žele da budu blizu velikih, bučnih plaža i atraktivnog noćnog života, a da ipak mogu da pobegnu iz gužve i buke.

Plaže u ovim mestima su prirodni nastavak Amoudi plaže, pa se do njih možete lako prošetati obalom mora, i usput pronaći obilje malih uvala, stena, i šumaraka i staza koje možete istraživati. Ove plaže su pravi raj za sve koji vole da pilivaju bez bojazni od velike gužve, ali i za ljubitelje ronjenja sa neverovatno bogatom priobalnom florom i faunom. Velika raznovrsnost riba i drugih morskih stanovnika čini Amoudi pravim mestom i za pasionirane pecaroše.

Za ljubitelje kulture i istorije preporučujemo da posetite Alikanas

Ukoliko ste ljubitelj kulture i istorije, napravite posetu Alikanasu, i upoznajte se sa neverovatnom zbirkom mikenske kulture. Ovo je jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta na ostrvu, a ovde i dalje vrše iskopavanja oko pronađenih ostataka brodova nasukanih na obalu Zakintosa.

Amoudi nudi mnoštvo mogućnosti za jednodnevne izlete

Amoudi je lepo odmerena kombinacija tradicije i fantastične prirodne okoline, i zaista je savršeno mesto za odmor u krugu porodice ili romantično letovanje u intimnim zalascima sunca i spektakularnim prizorima. Kako je čitavo mesto na samoj obali mora, sva je prilika da ćete sa prozora soba imati fantastičan pogled na pučinu i šarena jedra brodića kojima možete krenuti na neke od fenomenalnih izleta – od čuvene Piratske plaže, do kupanja sa velikim kornjačama, ili samo uživati u plovidbi, vetru i neverovatnim prizorima koji ostavljaju bez daha.

U Amoudiju možete uživati u fantastičnim večerima uz tradicionalne specijalitete i vrhunska vina, dok zaista raznovrsan izbor kuhinja i ukusa možete naći u obližnjim mestima. Suvenire i vrhunske lokalne poslastice poput već čuvenih mantolata i pastelija naći ćete u malim radnjama, i mada ovde nema velikih super marketa, neće vam nedostajati svežeg voća i namirnica.

Preporučujemo Vam da posetite glavni grad ostrva

Glavni grad ostrva Zante udaljen je jedva 25 minuta vožnje, i veoma je jednostavan za orijentaciju i samostalno istraživanje, bez obzira na to da li ste raspoloženi za antičku ili modernu istoriju, predivne i tajnovite crkve i freske ili ste u potrazi za fantastičnim restoranima, kafićima i ludim žurkama.

Amoudi jedalna desinacija za ljubitelje prirode

Zakintos je pravo mesto za sve koji žele da iskuse neobičnu mešavinu vrhunske tursitičke ponude, haotičnog, festivalskog duha i tradicionalne dremljivosti, dugih i sporih ostrvskih dana, mesto gde možete uživati u bliskom kontkatu sa prirodom koju čuvaju rigorozne kontrole i veliko poštovanje. Zakintos je ostrvo koje krije mnoga fascinantna i čudesna mesta, a Amoudi, sa svojom dugom linijom borova uz samu obalu mora može se svakako svrstati u jedno od njih.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Amoudi
Rent-A-Car - AmoudiIzleti/Ekskurzije - Amoudi

Drugi gradovi Zakintos