Destinacije :: Tesalija ::

Agios Ioannis (Sveti Jovan) je veoma popularno letovalište u oblasti Pelion kako među turistima iz Grčke, tako i drugima koji ovde dolaze iz svih delova sveta. Agios Ioannis je centar zabave u severoistočnom Pelionu i ima veoma razvijenu infrastrukturu i brojne sadržaje koji će svaki vaš slobodan trenutak ispuniti zabavom. Od ranog jutra, pa do kasno u noć imaćete priliku da uživate u prelepim okolnim plažama, brojnim kafićima, barovima, tavernama, a i ljubitelji noćnog života imaće priliku da se ovde dobro provedu.

Crveni krovovi kuća – Zaštitni znak Agios Ioannis-a

Prepoznatljivi crveni krovovi kuća koji se presijavaju u moru daju poseban šmek i draž letovalištu. Na centralnom trgu možete uživati u degustaciji vina, dok ukusne specijalitete domaće kuhinje obavezno probajte u čuvenim lokalnim tavernama i restoranima. Takođe, ovde se tokom letnjih meseci organizuje veliki broj kulturnih dešavanja, pa možete posetiti neki od brojnih muzeja i bliže upoznati tradiciju i kulturu lokalnog stanovništva.

U okolini mesta Agios Ioannis nalazi se i nekoliko slikovitih planinskih sela koje vam srdačno preporučujemo da obiđete, tako da je ovo idealna tačka za obilazak cele regije. Mesto je zadržalo duh i šarm nekadašnjih vremena, a lokalno stanovništvo je veoma srdačno i druželjubivo, pa ćete se ovde osećati veoma dobrodošlo. Inače, Agios Ioannis je mostom spojen sa susednim mestašcem Papa Nero, a oba letovališta imaju prelepe i veoma popularne plaže.

Plaža u letovalištu Agios Ioannis

Plaža u letovalištu Agios Ioannis je savršena za kupanje, a zbog svoje lepote i, pre svega čistoće, nagrađena je plavom zastavom od strane Evropske Unije. Potpuno je uređena i organizovana sa ležaljkama i suncobranima, a posebno se preporučuje roditeljima sa decom. Takođe, zbog izloženosti otvorenom moru, ovde znaju da duvaju jači vetrovi koji prave lepe velike talase. Ukoliko poželite, ovde možete iznajmiti i čamac, kanu ili veće brodove za dnevna krstarenja. Drveće i smaragdna boja vode u kombinaciji formiraju idilično okruženje koje svakog leta privlači na hiljade turista. Ova predivna plaža koju na obali čini miks peska i šljunka spaja se na severu sa plažom Plaka, dok se na jugu nalazi sledeća plaža Papa Nero.

Plaža Papa Nero

Papa Nero je mirna plaža, pravo mesto za relaksaciju i opuštanje. Prilično je dugačka, a karakteriše je beli pesak i tirkizna boja mora. Veoma je popularna, kako kod lokalnog stanovništva, tako i kod gostiju, pa često ovde zna da bude gužva za vreme letnjih meseci. U blizini plaže Papa Nero postoje mnoge taverne, poznate po ponudama raznovrsnog meze-a, koje se tradicionalno služi sa cipurom (domaćom rakijom). U tavernama možete probati izuzetne morske specijalitete, kao i svežu ribu.

Plaža Plaka

Plaža Plaka je udaljena svega oko 800 metara severno od plaže Agios Ioannis. Ovo je mala, ali prelepa peščana plaža koju karakteriše bujna vegetacija, odnosno drveće koje se u nekim delovima praktično nadvija nad samim morem. To znači da ćete ovde imati i prirodan hlad u vrelim letnjim danima. Veoma je popularna tokom špica sezone i ovde tada zna da bude poprilična gužva. Na obali je fin beli pesak, a takođe ima dosta plićaka, pa se preporučuje i roditeljima sa decom. Na ovoj plaži postoji bar gde možete kupiti piće, grickalice i sladoled.

Smeštaji - Agios Ioannis
Rent-A-Car - Agios IoannisIzleti/Ekskurzije - Agios Ioannis
Drugi gradovi Tesalija