Destinacije :: Ostrvo Egina ::

U severoistočnom delu Egina ostrva, nalazi se tradicionalno i slikovito letovalište Agia Marina. Ovo mesto je locirano u predivnom prirodnom okruženju i veoma je dobro turistički organizovano. Nudi veliki broj usluga i pogodnosti koje će doprineti da ovde provedete opušten i bezbrižan odmor.

Najveća peščana plaža na ostrvu – Agia Marina

Agia Marina je, takođe, i naziv najveće organizovane peščane plaže na ostrvu koju karakteriše plitka voda i kristalna boja mora. Ovde možete iznajmiti ležaljke sa suncobranima, čamace i kanue ili igrati odbojku na pesku.

Postoji i veliki broj kafića na plaži gde možete popiti grčku kafu, prezalogajiti neke grickalice i slušati sjajnu muziku. Plaža je idealna za porodice sa decom baš iz razloga što je voda ovde veoma plitka.

Crkva Agia Marina

Na kraju plaže videćete malu belu crkvu Agia Marina po kojoj je ovo mesto i dobilo ime. Svake godine, 17. jula, je praznik ovog mesta. Dan uoči proslave (16. jula), Agia Marina je izuzetno živo mesto. U popodnevnim časovima povorka ljudi kreće od velike crkve u centru, prema maloj na plaži. Veliki broj meštana, ali i gostiju koji se zatekne ovde dođu u malu crkvu kako bi prisustvovali ceremoniji i zapalili sveću. Na trgu je živa muzika, a tu je i prelepi vatromet u luci ispod crkve.

Sa plaže Agia Marina možete gledati izlazak sunca, kao i meseca. Posebno tokom leta izlazak punog meseca je veoma spektakularan, koji podseća na veliku crvenu loptu koja izranja iz mora.

Samo nekoliko kilometara od Agia Marina možete posetiti

Manastir Svetog Nektarija smešten je 6km od Agia Marine. Ovde živi 14 kaluđerica koje dočekuju putnike koje dolaze ovde kako bi tražili izlečenje od Svetitelja Nektarija od najtežih bolesti. Crkvu krase dva visoka zvonika i 4 reda prozora.

Hram Aphaia

Hram Aphaia smešten je između borova, sa predivnim pogledom na more. Danas je u veoma dobrom stanju. Čak 25 stuba nekadašnjeg hrama je sačuvano, od ukupno 32. Izgrađen je 480 godine p.n.e. nakon pomorske bitke u Salamini. Pošto se nalazi na uzvišenju odavde se može videti po vedrom vremenu Posejdonov hram u Sounionu i atinski Akropolj. Ova tri hrama formiraju tkz. Sveti trougao iz davnina.

Stara Palaichora – Tradicionalno mesto koje krase mnoge stare crkve

Stara Palaichora je tradicionalno mesto koje krase mnoge stare crkve. Ono zbog toga najviše podseća na čuvenu Mistru sa Peloponeza. Ipak, samo su crkve preživele zub vremena, dok su murali u njime u ne tako dobrom stanju. Pored toga, zaista vredi posetiti ovo duhovno i inspirativno mesto.

Lokacija na mapi

Smeštaji - Agia Marina
Rent-A-Car - Agia MarinaIzleti/Ekskurzije - Agia Marina
Drugi gradovi Ostrvo Egina